Importanța termoizolației cu polistiren

Astazi vorbim despre un pas important in finisarea  unei case , si anume  termoizolatia cu polistiren. Cât de importantă este izolarea casei cu polistiren , dar si care sunt pasii unei asemenea lucrari voi vorbi detaliat in acest articol. 

Importanta izolării exterioare 

Cunosc si eu cateva informatii despre aceasta lucare deoarece am văzut si am trecut prin aceasta etapa cand am izolat propria casă. Aceasta termoizolatiei pastrează  temperatura in casă , pe langa acest plus avem si un avantaj foarte mare in familie . Este vorba depre costurile reduse la intretinerea casei si la căldură. 
Pentru a beneficia de aceste avantaje , bineinteles ca trebuie sa se foloseasca un material polistiren de inalta calitate , ales dupa anumite criterii de rezistenta la foc , umiditate . 


Polistirenul este de doua feluri : expandat si extrudat .Cele doua tipuri de polistiren se folosesc in zone diferite si anume: 

 Polistirenul expandat se foloseste la izolarea fatadelor , a spatiilor libere dar si interiorul cladirilor . Este rezistent la inconvoire cu o  conductivitate termica de 0,039 W/mk ( valoare de calcul) 
 
 
 Polistirenul extrudat se foloseste la izolarea fundatiilor , pardoselilor  ,subsolurilor  sau teraselor circulabile . Acesta are o  rezistenta mare de izolare .Acesta reduce riscul de condens  si previne formarea punților termice , formate pe partile de beton. 

Cam în ce constă aplicarea polistirenului 

1. pregatirea suportului , adică a suprafetei care trebuie tencuita.Se curata si se niveleaza suprafata , pentru ca adezivul sa  sa se aplice in cele mai bune conditii. 

2.  se fixeaza profilul de soclu urmand să se aplice plăcile de polistiren.  Pe suprafata placilor se aplică adeziv , după care placa se aseaza pe perete. Dupa ce s-au montat toate placile , se trece la fixarea acestora cu dibluri .In cazul polistirenului expandat se folosesc dibluri de plastic .

3. aplicam masa de spaclu si imediat se fixează plasa de armare , de 145 gr/mp la placile expandate , si 160 gr/mp la placile extrudate .

4. se aplică un strat final cu sistem de acoperire alcatuit din vopsea de exterior .

Desigur că ar mai fi multe de spus , însa eu mă opresc la ceea ce stiu. 

Pentru interesați , cu sigurantă doriti sa folositi materiale dintre cele mai bune pentru casa dumneavoastră. Vă recomand acest magazin online cu materiale de calitate pentru casă.  Este foarte usor de comandat. Site-ul este structurat pe categorii de produse așezate cat mai clar pentru a ușura comenzile clientilor online . Si cu transportul este foarte usor. Firma asigura transport gratuit in judetele Prahova , Dâmbovița si Giurgiu. Pentru restul țării , transportul este gratuit doar daca aveti o comandă de minim 2000 lei . 

Ce găsiti in magazinul   Polistiren Online    ?  ( polistiren expandat si extrudat,   adezivi , tencuială , vată minerala si vată bazaltică , pachete termosistem si  accesorii termosistem) .
  
Ati comandat vreodata de la acest magazin online?