Tort de ciocolată cu frișcă





Bine ați revenit pe pagina mea! 

Astăzi vorbesc despre o nouă rețetă pe care am încercat-o zilele trecute. Este vorba  despre tort de ciocolată cu frișcă . Blatul de cacao l-am făcut de N ori , frișca la fel , însă piesa de rezistența să-i spun așa , a fost crema de oua cu cacao. Nu mai facusem pană acum această cremă , deși o  știam de mică, țin minte gustul chiar și acum , cand umplea mama torturile sau cojile de nuci. De fiecare dată la petreceri sau sărbători , tortul si nucile erau nelipsite .  După ce am preparat crema pentru tort , nostalgia și dorul  s-au instalat ușor în sufletul meu , așa că am pus mâna si am făcut si coji de nuci ca să am tacâmul complet, (despre nuci vă voi vorbi într-un alt articol) .

 Să încep să prezint ingredientele. 

Pentru blat : 10 ouă , 2 căni zahăr , 2 căni făină ,1 linguriță praf copt ,  3 linguri cacao , un praf sare , o esență rom . 

  ➧ Intr-un vas încăpător separ ouăle , si bat albușul spumă împreună cu sarea si zahaărul turnat treptat , pană se topește . 

  ➧După ce spuma de albuș e tare , adaug gălbenușurile unul cate unul ,mixand la putere mică . 

  ➧Cern făina cu praful de copt si cacao , adaug totul in ploaie si omogenizez ușor cu o spatulă. La sfarșit adaug esența si amestec bine. Pun totul intr-o tavă detasabilă de 24 cm , pentru 40 minute la cuptorul încins la 200 grade. 

Ca sa vad daca blatul este bine copt, fac testul cu scobitoarea. Il las sa se raceasca in voie peste noapte . 

Preparare crema de ou : 8 ouă , 2 căni zahăr tos , 2 esențe vanilie , 1 plic cacao de calitate , 1 pachet si jumătate de margarină pentru prăjituri . 

  ➧ Această cremă se face la bain-marie. Adică la abur. Am nevoie de un vas de inox si o cratită in care acesta sa stea fix.

  ➧ In cratită pun apă cam de 3 degete si o dau la fiert . Intr-un vas de inox , bat ouăle întregi cu zahărul , adaug ulterior cacao si esențele . Cand apa fierbe , pun vasul cu crema deasupra aburului , si amestec continuu ușor .

  ➧ Crema se va subția la început când începe să devină călduță , dar spre sfarsit va deveni mai densa (ca un aluat de pandispan) , ea se va intari compet in timp ce se raceste de tot. 

  ➧ Când stiu că e gata? Atunci cand pui degetul pe cremă , trebuie să FRIGĂ , nu sa fie caldută. Atunci o iau de pe foc si o las la răcit. Crema mea s-a facut in 10 minute fix , de cand am pus-o pe abur. 

  ➧ Pană ce crema se răceste , mă ocup de margarină , care s-a inmuiat la temperatura camerei. Bat spumă margarina , si adaug treptat din crema racită de mai sus . Omogenizez bine si las crema la odihnit , in frigider . 

Am făcut si un sirop pentru a însiropa tortul meu. Am folosit 1 cană zahăr , 500 ml apă , 1 esentă rom. 

Blatul s-a răcit complet si il tai in 3 parti egale . Insiropez baza , adaug cremă de cacao , si asa continuu pana la ultimul blat. Sirop -cremă-blat. 

Deasupra tortului am pus frișcă lichidă , pe care am bătut-o spumă tare . 












Vă garantez gustul intens de ciocolată. Este cel mai bun preparat de casă , pentru iubitorii de ciocolată in special . Spor la incercat reteta . 

Etichete: