Bine v-am regasit.
De multa vreme nu am mai gatit un preparat atat de rapid si gustos.
Pentru o zi de toamna,ploioasa si friguroasa ,ca cea care a fost astazi,negresa mea a mers ca unsa,impreuna cu o ceasca de ceai.Voiam sa mananc ceva dulce care sa se faca repede,asa ca am rasfoit cartea cu retete a mamei si am ales negressa de post cu stafide si gem.
Va spun decat ca a iesit o bunatate pufoasa, de la care nu se poate abtine nimeni.
Voi lasa mai jos reteta pentru doritoare.
Pentru o tava detasabila de 32 cm.
-4 cani faina
-2 cani zahar
-1 cana si jumatate de ulei
-4 cani apa
-o lingurita praf copt
-4 linguri cacao
-o esenta rom
-4 linguri mari dulceata de gutui
-100 gr stafide.
Se amesteca toate ingredientele deodata cu un tel sau cu mixerul,se pune aluatul in tava si se da la cuptor circa 45 min.
Glazura se prepara din..-4 linguri ulei
-4 linguri apa
-3 linguri cacao
-6 linguri zahar pudra
Se amesteca bine pana devine o crema lucioasa si neteda.
Dupa ce s-a copt negresa,se pune toata glazura deasupra,si se lasa la racit circa 1-1,5 ore. Se portioneaza dupa cum doriti.
Sa aveti pofta buna.
Etichete: Culinar