vineri, 29 septembrie 2017

Tort Diplomat usor de pregatit.










                Prajitura Diplomat, este una dintre prajiturile preferate  ale familiei. Piscoturile siropoase,fructele proaspete si crema de frisca ,formeaza un desert finut care nu ramane prea mult in tava. Asa cum m-am obisnuit,aproape in fiecare weekend pregatesc cate ceva dulce,fie clatite,gogosi,tavalita,sau...in cazul de astazi,Tort Diplomat.

 Mai jos va las reteta intreaga,cu ingrediente si mod de preparare.

1 cutie ananas conserva,
200 gr capsune coapte,
2 kywy,
400 gr piscoturi,
500 ml frisca lichida,
5 galbenusuri,
200 gr zahar,
1 l lapte
1 esenta lamaie,
50 gr gelatina,
o tava rotunda,inel detasabil de 24 cm,



Mai intai pregatim crema care se face pe foc. Amestecam cele 5 galbenusuri,cu zaharul , laptele si esenta lamaie. Omogenizam totul si punem cratita la foc mic,amestecand continuu,pana cand crema incepe sa se ingroase. Dupa ce crema s-a racorit putin,putem adauga gelatina care a fost deja hidratata in putina apa calda,si amestecam cu rabdare pana se topeste.
Incepem prin a insiropa piscoturile in sucul de la ananasul din conserva....in cazul in care nu ajunge sucul de la ananas,putem folosi suc natural Timbarck de ananas.....
 Asezam piscoturile in tava,dupa ce insiropam pe fiecare,de jur imprejur,si un strat la baza.
 Frisca batuta spuma,se amesteca  cu crema racita.Impartim crema rezultata in doua parti,punem o parte ,apoi punem din fructele taiate cubulete....apoi punem restul de crema si fructele care ne-a mai ramas, sau puteti decora asa cum am facut si eu. 
Se tine la frigider aproximativ 3 ore pentru a se intari.



 Incercati reteta,si Pofta Buna..