Trigonele cu branza.

  10438128_797687480313882_2647282149713891227_nAstazi de dimineatza m-am trezit cu mare pofta de ceva bun...ce sa fac,ce sa fac?  M-am tot invartit si am cautat pe internet idei...Nu m-a incantat  asa ca am sunat-o pe mamaie sa imi dea reteta ei de trigoane cu branza,este reteta originala unde aceste trigoane se prajesc in ulei,nu la cuptor,si se fac cu un aluat cate contine mult unt,,mamaia mea asa le face...Insa in zilele noastre nu mai stam sa framantam ,bine ca au aparut foile de placinta si foitajul...Am avut nevoie de:  


- 2 pachete foitaj                                          


-1 kg branza putin sarata


-4 oua


-mac si/sau susan.


Am fost la market si mi-am cumparat 2 pachete de foitaj. Am branza si oua acasa si ma apuc sa fac. In timp ce s-a dezghetat foitajul eu  am pregatit branza,pe care am framantat-o si am amestecat-o cu ouale. Dupa ce aluatul a fost dezghetat,l-am intins pe blatul de lucru pe care am presarat putina faina,si l-am mai intins  eu putin cu sucitorul,dupa  care am taiat patrate egale,pe care le-am umplut cu compozitia de mai sus.



10306400_797687840313846_2087502349411778062_n10532340_797687786980518_2284977684084479272_n

Dupa ce le umplem,ne folosim de o furculita pentru a presa capetele,fara sa apasam cu putere.


1653979_797687720313858_1828623564414632543_n

Dupa ce aceste proceduri au fost gata,asezam trigoanele in tava de la cuptor,le ungem cu putin ou pentru a da o culoare aurie,si presaram mac sau susan.


10947245_797687653647198_5089100958368552998_n

Se tin la cuptor cel mult 35 minute.  


Cam asa arata  dupa ce s-au copt,si va garantez ca sun foarte bune si le puteti lua si la pachet,la serviciu,la scoala.etc.


1907550_797687903647173_2744142336738189026_n

10438128_797687480313882_2647282149713891227_n