Astazi de dimineatza m-am trezit cu mare pofta de ceva bun...ce sa fac,ce sa fac? M-am tot invartit si am cautat pe internet idei...Nu m-a incantat asa ca am sunat-o pe mamaie sa imi dea reteta ei de trigoane cu branza,este reteta originala unde aceste trigoane se prajesc in ulei,nu la cuptor,si se fac cu un aluat cate contine mult unt,,mamaia mea asa le face...Insa in zilele noastre nu mai stam sa framantam ,bine ca au aparut foile de placinta si foitajul...Am avut nevoie de:
- 2 pachete foitaj
-1 kg branza putin sarata
-4 oua
-mac si/sau susan.
Am fost la market si mi-am cumparat 2 pachete de foitaj. Am branza si oua acasa si ma apuc sa fac. In timp ce s-a dezghetat foitajul eu am pregatit branza,pe care am framantat-o si am amestecat-o cu ouale. Dupa ce aluatul a fost dezghetat,l-am intins pe blatul de lucru pe care am presarat putina faina,si l-am mai intins eu putin cu sucitorul,dupa care am taiat patrate egale,pe care le-am umplut cu compozitia de mai sus.


Dupa ce le umplem,ne folosim de o furculita pentru a presa capetele,fara sa apasam cu putere.

Dupa ce aceste proceduri au fost gata,asezam trigoanele in tava de la cuptor,le ungem cu putin ou pentru a da o culoare aurie,si presaram mac sau susan.

Se tin la cuptor cel mult 35 minute.
Cam asa arata dupa ce s-au copt,si va garantez ca sun foarte bune si le puteti lua si la pachet,la serviciu,la scoala.etc.
