Foi de tort (de post) cu Crema de vanilie.....

      O reteta simpla si delicioasa,fara prea mult efort ori migala.Niste foi de tort simple ,pe care am invatat sa le fac de la bunica mea...

PENTRU FOI: Avem nevoie de 10 linguri zahar,10 linguri apa,10 linguri ulei,1 linguira amoniac,si faina cat cuprinde.

PENTRU GLAZURA :3 linguri zahar,3 linguri cacao,4 linguri apa calduta,jumatate de pachet de margarina/2 linguri de ulei.

PREPARERE FOI:amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat omogen,apoi impartim aluatul in 4 parti egale,intindem o parte(foaie de 1-2 cm,si o punem pe FUNDUL unei tavi de cuptor,dand-o la cuptor aprox 5 minute......Asa procedam si cu celelalte bucati de aluat...

PREPARARE CREMA:se ard 150 g zahar,impreuma cu 250ml apa si se topesc.Separat ,amestecam 4 linguri faina cu 250ml apa si adaugam peste amestecul de mai sus,amestecand usor pana la ingrosare....ulterior adaugam un pachet de margarina si esente de vanilie. 

Foile sunt pregatite, crema racita ,ne apucam de umplut,iar la sfarsit adaugam glazura de ciocolata si presaram niste nuca de cocos si taiem in patraturi,ca pe prajituri.

Se lasa la racit si ajung pentru 10 persoane.

Pofta mare!