Dulciuri..Yam Yam..

Am sa va prezint o super reteta de ceva dulce,care se prepara foarte usor,si e foarte gustoasa.Eu o prepar de cate ori am invitati noi acasa la mine....Suna cam asa:

FOI DE TORT DE POST

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat: 10 lg.,zahar,10 lg.,apa,10 lg ulei.,10 lg.,amoniac,faina cat cuprinde.Se amesteca toate ingredientele de mai sus ,pana obtinem un aluat omogen.Aluatul obtinut il impartim in 4 parti egale. Intindem o foaie de aproximativ 2 cm grosime,si o coacem pe fundul unei tavi intoarse. Asa procedam si cu celelelte foi. Se lasa aproximativ 5 minute la copt.

Pentru crema: se ard 150 g zahar,impreuna cu 250 ml apa,pana se topesc,apoi mai adaugam 150 g de zahar.Separat: amestecaam 4 linguri faina cu 250 ml apa si adaugam peste amestecul de mai sus,amestecand usor la foc mic ,pana incepe sa se ingroase crema. Ulterior putem adauga un pachet de margarina Unirea,si zahar vanilinat.unirea-original-untdr-oetker-zahar-vanilat-2

 

Pentru glazura: 3 lg.,zahar,3 lg.,cacao,4 lg.,apa calduta,2 lg.,ulei. Dupa ce toata treaba e terminata,se umple fiecare foaie cu crema,iar  la sfarsit se toarna glazura de ciocolata,Poti orna cu nuca sau cocos..

g32Va invit sa incercati si voi.E foarte bun acest desert,iar invitatii sau familia dumnevoastra vor fi incantati.